• Aivoriihi pandemiaa vastaan

  Nyt olisi syytä koota aivoriihimenetelmällä ideoita siihen, kuinka käytännössä voisi välttää koronavirustartuntoja. Vaikka joku idea olisi toisen elämäntilanteessa huono ja toteuttamiskelvoton, niin se voi olla toiselle hyvä. Huonoistakin ideoista voi saada parantelemalla hyviä. 

  https://www.facebook.com/groups/koronaviruskeskustelu/permalink/213268109915703/ 

  https://twitter.com/AKustaanheimo/status/1240971180695269376

Kommentit (4)

näytä __count__ uusi kommentti
näytä __count__ uusi kommentti
 • Tilanne on päässyt jo liian pitkälle, koska se alkoi Kiinasta jo viime syksyn aikana, Josta se lentoliikenteen mukana levisi Eurooppaan ja muualle maailmaan.

  Ensimmäiset tapaukset Euroopassa todettiin Italiassa joskus tammi-helmikuun paikkeilla. Asiasta ei ollut yksikään maa tiedottanut mahdollisesta epidemiasta eikä kansa osannut varautua tilanteeseen.

  Koska ihmiset liikkuvat paikasta toiseen, ei koskaan tiedä, kuka mahdollisesti kantaa koronavirusta, joka tarttuu pisaratartuntana, kosketuksesta ja mahdollisesti ilmassa leijuvana.

  Suomessa on jo ylitetty 1000 tartunnan raja ja kuolleita on toistaisesksi seitsemän. THL ja maan hallitus ovat saaneet kovaa arvostelua siitä, koska eivät ole tehneet viruksen leviämisen estämiseksi mitään, tarvikkeet ovat lähes loppu, hoitopaikoista ja hoitajista saattaa tulla pulaa, jos vaikeita tapauksia tulee paljon.

  Tässä ei todellakaan ole mistään leikkimisestä kyse, hallitus ja THL vertaavat koronaa johokin kausi-influenssaan, mutta kyse on paljon pahemmasta.

  worldometers.info/coronavirus/...

 • Vaikka kansalla on kymmeniä ideoita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, se ei kuitenkaan riitä.

  THL ja hallitus ovat päättäneet, että virusta ei tukahduteta, mikä olisi varmin ja nopein keino siitä irtipääsemiseksi. Rajoja pidettiin liian kauan auki, että virus pääsi leviämään maasta toiseen. Tuhannet lentoyhtiöt ympäri maailmaa lopettivat lentonsa virusten leviämisen vähentämiseksi.

  Maan sisällä suljettiin kouluja, lastentarhoja, yritykset siirtyivät etätyöhön sulkien toimipaikkansa ja tilaisuuksia on peruttu.

  Kansalaisia on kehoitettu pysymään kotonaan menemästä mihinkään yleisiin paikkoihin, jos ei ole pakko ja silloinkin yrittää käydä hiljaisimpaan aikaan.

  Uudenmaan rajat suljettiin 27.-28.3. vuorokauden vaihtumisen yhteydessä, poliisi valvoo liikennettä rajoilla ympäri vuorokauden ja käännyttää Uudenmaan ulkopuoliset takaisin.

  Suomessahan tartuntoja on luonnollisesti eniten Helsingin- ja Uudenmaan sairaanhoitopiireissä, koska Uudellamalla asuu 1,7 miljoonaa suomalaista, joista yli miljoona pääkaupunkiseudulla.

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.