• Hussein al-Taee - kaikkien aikojen suurin Suomen eduskuntaan päässyt huijari?

  "Suomessa ihminen voi nousta mistä tahansa luokasta mihin tahansa luokkaan sillä, mitä päästää suustaan."
  - Hussein al-Taee, Maailman kuvalehti 8/2018

   

  Toimittaja Heikki Ali-Hokka kertoi ajankohtaisohjelmassa A-Studio 29.4.2019 kysyneensä al-Taeelta jo marraskuussa 2018 tämän eri kansoja ja ihmisryhmiä panettelevista ja rienaavista kirjoituksista.
  Ali-Hokan mukaan al-Taee oli tuolloin puolustautunut, että kysymys olisi vain mustamaalausyrityksestä.


  Tammikuussa 2019 al-Taee ilmoitti aloittavansa kansanedustajavaalikampanjansa SDP:n riveissä Uudenmaan alueen ehdokkaana. Hän keräsi nopeasti runsaan vaalibudjetin, jolla rahoitettiin muunmuassa bussinkylkimainos, mainostoimiston toteuttama nettisivusto, silta-logo sekä ultratyylikkäät valokuvat.


   

  Kuvakaappaus Hussein al-Taeen Facebook- kampanjasivustolta 


  al-Taee sai kampanjansa taakse vaikutusvaltaista joukkoa niin demareista kuin muualtakin: presidentti Tarja Halosesta professori Jaakko Hämeen-Anttilaan ja Vihreiden Antero Vartiasta SDP-veteraani Paavo Lipposeen. Nuoria puhuttelevia tukijoita edusti mm. Sininen Tulevaisuus -puolueen Tiina Elovaara.

   

   

  Kuvakaappaus Hussein al-Taeen Facebook -vaalikampanjasivustolta.

   

  Sitten paljastui jotain, mitä jotkut olivat jo epäilleetkin, ja jotkut tienneet. Kuva oli liian kaunis ollakseen totta. "Helvetin likainen sydän", al-Taeen omia sanoja viime elokuun Maailman Kuvalehden haastattelusta lainatakseni, paljastui keikarimaisten asusteiden alta.

   

  "Tällaisella politiikalla voimme palauttaa ihmisten luottamuksen politiikan tekemiseen" - Hussein al-Taeen FB-päivitys ennen vaaleja

  Kuvakaappaus al-Taeen Facebook -vaalikampanjasivustolta

   

  Eduskuntavaaleissa al-Taee sai 4264 ääntä.

  "Aika moni näistä ihmisistä nyt varmaan ajattelee, että he äänestivät sinua väärin perustein. Mitä vastaat tälle joukolle?" kysyi toimittaja Heikki Ali-Hokka A-Studion lähetyksessä.

  al-Taee vastasi: "Ennenkaikkea mä haluan sanoa itseasiassa niille ihmisille.. ihmisryhmille, joista kirjoitin todella loukkaavasti... homoseksuaaleille, juutalaisille, somaleille, sunneille... monille muille. Heille mä haluan ensisijaisesti sanoa anteeksi..."

  "Pyysit sitten anteeksi vasta vaalien jälkeen", toimittaja Ali-Hokka toteaa.
  al-Taee: "Minä... minä olisin kyllä halunnut paljastaa nämä sisälläni, mutta..." 

  Toimittaja yritti pariinkiin kertaan saada nyhdettyä irti anteeksipyynnön myös äänestäjille. Siihen ei al-Taee kuitenkaan ryhtynyt.

  al-Taee totesi, että tärkeää oli pahoitella tekemisiään puolueelle, jonka riveissä hän tulee istumaan seuraavat 4 vuotta:

  "Haluan pyytää anteeksi omalta puolueeltani, demareilta, en puhunut heille totta, minun olisi pitänyt tämä asia paljastaa heti, ennenkuin minusta tuli ehdokas - - - "

   

  Äänestäjiään al-Taeen ei tarvitse enää kohdata. He ovat osansa hoitaneet.

  Tällaista on demokratia pahimmillaan, likaisimmillaan.

Kommentit (2)

näytä __count__ uusi kommentti
näytä __count__ uusi kommentti
 • Tämä henkilö oli ainoastaan väärää mieltä väärällä keskustelualustalla. Tästä seurasi mediapooliin kytkeytyvän valtamedian ajojahti.

  Tarkemmin Hussein kirjoitteli Janus Putkosen Verkkomedia alustalla ilmeisesti siitä syystä, että muualla ei oikein voinut olla eri mieltä valtavirtaisen näkemyksen kanssa. Syyrian sota on/oli äärimmäisen likainen, ja se sisälsi paljon varsin likaista valeuutisointia. Minusta on aivan luonnollista, että se on herätänyt tuntemuksia. Nyt me tutkimme Husseinin vihapuheita, jotka olivat käytännössä vihatekojen raportointia, sen sijaan, että tutkisimme valtamedian valheita.

 • Sama ohje kuin puolison valinnassa, jos toinen vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei ole totta. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon kulttuuri vaikuttaa narsismin yleisyyteen. Väittäisin, että näissä lakisääteisissä machokulttuureissa narsismi on luonteenomainen piirre, siis miehillä. Naisilla piirre nujerretaan jo taaperona,

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.