• Luotan Alafuzoffin syyttömyyteen

  Kontra-amiraali evp G. Alafuzoff on syytettynä vakavista rikoksista (Linkki). Oletan hänen olevan syytön vakoiluun, mutta pidän erittäin hyvänä seikkana, että asia käsitellään oikeudessa. Muutoin Alafuzoff olisi monen mielestä kuitenkin syyllinen, mutta olisi päässyt jollain vippaskonstilla oikeuden ohi.

  Nyt taitaa olla kiistämätöntä, että Alafuzoffilla on ollut salaisia asiakirjoja kotonaan. Tämä saattaa olla sakon arvoinen huolimattomuus, mutta ei todiste tietojen myymisestä tms.

  Koska Alafuzoff on venäläistaustainen ja Venäjä taas on ehkä eniten kiinnostunut Suomen turvallisuussalaisuuksista, niin suoraviivaisesti ajatellen tämä yhteys vahvistaa syyllisyysolettamaa. Mutta ei se Venäjänkään toiminta ole ihan noin suoraviivaista, vaan mitä on ulkomailta kuulunut, niin Venäjän hyväksi vakoilleilla on varsin usein jonkun muun maan passi, niin että yhteys Venäjään ei ole näkyvää.

  Lisävahvistusta varusmiesaikani naapurijoukkueen jääkärin syyttömyysoletukselle saan käyttämäni sotilastiedustelun antamasta luotettavasta kuvasta Alafuzoffista hänen myöhemmältä uraltaan. Oikeushan sen sitten ratkaisee, mutta tulipahan nyt kerrottua, ettei vapauttava tuomiokaan olisi sitten ihan kaikille iso yllätys.

  Kuvaajaviite: By Soppakanuuna - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27369720

  Linkkejä aiheeseen

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Georgij_Alafuzoff (Linkki)

Kommentit (1)

näytä __count__ uusi kommentti
näytä __count__ uusi kommentti

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.