• #keltaliivit rantautuivat Suomeen - La 5.1. Tampereen ja Helsingin ensimmäiset suuremmat protestit

  Koko Euroopan yhteiskunnallista tilannetta voimalla uuteen asentoon muovaava Keltaliivit-kansanliike herättää nyt Suomessakin suuria intohimoja. Esitän tässä kirjoituksessa oman näkemykseni, miten saamme jo tämän kevään aikana ennen vaaleja suuren vaikutuksen aikaiseksi.

  Jopa presidentti Niinistö juuri loppuneessa uudenvuodenpuheessaan mainitsi keltaliivit useamman kerran. Suomenkin eliitti tietää, että kevättä kohden Suomen yhteiskunnallisia asioita tullaan puimaan paljon kadulla. Siksi on tärkeää, että koitamme hoitaa asiat mahdollisimman yhtenäisinä ja järkevästi toimien, jotta ylilyönneiltä vältytään. Suomessa väkivalta ja tuhopoltot eivät ole luonteva osa mielenosoituskulttuuria.

  Viime päivinä Keltaliivit-liikkeeseen on ilmestynyt voimakkaita hajottajia. On alettu määritellä, ketkä saavat olla keltaliivejä. Tällainen keskustelu on hyvin tuhoisaa ja sellainen pitäisi päättäväisesti lopettaa. Olen itse tehnyt neljättä vuotta työtä isänmaallisessa mielenosoitusliikkeessä pk-seudulla ja samaa hajotusta on kohdistettu meihin jatkuvasti. Aina on kysymys vallasta: kuka saa päättää ja määritellä liikkeen asioista.

  Ainoa ratkaisu ongelmaan mielestäni on toiminta solumallilla. Meidän on annettava keltaliiveille mahdollisimman suuri vapaus toimia ilman keskusjohtoa ja tarkkarajaista agendaa. Solumalli tarkoittaa, että keltaliiveissä voi olla runsaasti täysin autonomisia ryhmiä, jotka painottavat eri yhteiskunnallisia asioita. Näin vältymme ikuisuusongelmilta kuten: en voi tulla, kun mukana on maahanmuuttokriitikko. Tai en tule, kun mukana on uussuomalaisia. Tai en tule, kun mukana on vassareita / talousoikeistoa.

  Helsingin tuleva Keltaliivit-protesti Puhoksen ostoskeskuksella la 5.1. klo 14 on pitkälti isänmaallisen pk-seudun mielenosoitusliikkeen aktiivien organisaatiolla toteutettu, johon toki osallistumaan ovat tervetulleita ihan KAIKKI. 

  Toinen Helsingin 5.1. protestin ominaispiirre on, että mukana on myös REFORMIN ja SKE:n eduskuntavaaliehdokkaita. Tämä poliittisuus/ei-poliittisuus on yksi asia, jolla liikkeitä on hajotettu, mm. Rajat Kiinni -liikkeen ristiriidat kumpusivat osittain siitä, että osa porukasta lähti kuntavaaliehdokkaiksi.

  On huomattava, että oikeasti valta yhteiskunnassamme on poliittisella eliitillä. On nimenomaan eliitin intresseissä, että mielenosoitusliikkeet pyritään pitämään 'puhtaina' kansanliikkeinä, eikä niistä ole uhkaa poliittisen vallan status quolle. 

  Myös Perussuomalaistaustaiset toimijat ovat jo Soinin ajasta lähtien tehneet kaikkensa, jotta isänmaallisesta mielenosoitusliikkeestä ei pääse muodostumaan poliittista kilpailijaa PS:lle. He ovat olleet valmiita rajuunkin hajotustyöhön, jotteivat REFORMI tai SKE saisi kannatusta poliittisesti. Siinä mielessä myös PS pyrkii säilyttämään asemansa poliittisessa eliitissä uusilta isänmaallisilta voimilta.

  Oma tilanteeni Keltaliivit-liikkeessä on mielenkiintoinen. Olen jo kolmatta vuotta käyttänyt järjestyksenvalvojan keltaista liiviä miekkareissamme. Kun keltaliivit-protestit Ranskassa alkoivat, niin naureskelin, että Vihdin sheriffit ovat Ranskassa voimissaan :) Aika pian oivalsin, että keltaliivit ovat ihan vakava muutosvoima ja päätin 6.12.2018 tehdä ensimmäisen suomalaisen keltaliivit-protestin poliisin mielivaltaa vastaan Pikkuparlamentilla klo 23.

  Jo ollessani kuntavaalissa 2017 Vihdin ehdokkaana Suomi Ensin -puoluehankkeen nimissä minuun suhtauduttiin kummeksuen. Olinhan lähinnä tehnyt mielenosoituksia. Suomi-Maidan oli juuri silloin menossa ympäri vuorokauden Helsingissä ja vaalityöni oli lähinnä leirissä olemista. Sain aika hyvin ääniä, mutta ilman kunnon listaa en päässyt läpi.

  Eli en ole koskaan kuulunut poliitikkoporukkaan, joten minua on vaikea syyttää, että olisin jotenkin kaappaamassa Keltaliivit poliittisen establismentin ohjaukseen. Kuitenkin nyt minua syytetään Keltaliivit-liikkeen politisoimisesta. Tämä on mielestäni epäjohdonmukaista paristakin syystä.

  Vaikka olen ollut ehdokkaana kuntavaalissa ja nyt eduskuntavaalissa, niin ennen kaikkea olen ollut kadulla toimiva mielenosoittaja. Sattuman oikusta (järkkäriliivi -> keltaliivi) satuin tarttumaan Keltaliivit-liikkeen Suomeen tuomiseen. Eli olen hyvin pitkälle identiteetiltäni katuaktivisti ja vieläpä Keltaliivit-liikkeen ensimmäisiä aktiiveja Suomessa.

  Poliittisesti agendani on hyvinkin radikaali, enkä ole todellakaan menossa eduskuntaan sopeutumaan nykymenoon vaan repimään kaiken alas ainakin 1992 Suomen perustuslain palauttamiseen asti. Siksi syytökset, että olisin maltillistamassa Keltaliivejä systeemin ohjaukseen poliittisilla kytköksilläni on naurettava.

  Eli pk-seudun Keltaliivit tulevat ainakin niiden tapahtumien osalta, joiden organisaatiossa toimin, olemaan melko poliittisia. Sen ei tarvitse tarkoittaa puoluetunnuksia (SKE) tai Reformin (ei ole puolue) korostamista. Mutta emme me ehdokkaat tietenkään muutu ei-ehdokkaiksi, jos keltaiset liivit päällemme puemme. Sellaisen väittäminen ei olisi älyllisesti rehellistä.

  Politiikkaa voimme puhua ja mikrofonissakin kansalle kertoa. Sori siitä :) Mutta tämä on vain minun tapani toimia, enkä tule koskaan esittämään MITÄÄN kritiikkiä toisenlaisille tavoille tehdä Keltaliivit-protesteja. 

  Mm. Tampereella 5.1. on ilmeisesti hieman erilainen Keltaliivit-protesti. Tutkikaa järjestäjien taustoja ja puheita ja tulkaa siihen protestiin, mikä teistä tuntuu läheisimmältä (tai on lähempänä maantieteellisesti :) 

  Vain yhtenäisenä kansana me suomalaiset voimme voittaa maatamme repivät  ja ryöstävät globalisti-sakaalit:

  ELÄKÖÖN KELTALIIVIT!

Kommentit (1)

näytä __count__ uusi kommentti
näytä __count__ uusi kommentti
 • Hyvin kirjoitettu Panu, kaikkia meitä tarvitaan ja on höpöhöpöä sanoa sinun joltain ryöstäneen keltaliivi idean🖐Lauantaina tapaamme ja puhun politiikkaa…

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.