• Taposen kootut kannanotot

  Ylikomisario Jari Taponen on taas herättänyt keskustelua Twitterissä, ja ajattelin, että on aika kerätä yhteen Taposen kohua herättäneitä kannanottoja – joita alkaa olla jo aika kasa.

  Mitä mieltä Taponen itse on kohua herättäneistä kannanotoistaan? Taponen ei ole myöntänyt, että hänen kommenteissaan olisi mitään väärää, vaan hän on kääntänyt asian niin, että häntä kritisoivat ovat tässä asiassa se paha osapuoli: MTV3: Some-ryöpytyksellä yritetään hiljentää ja heikentää poliisia. Mutta on ihan selvää, että yleisöllä on oikeus vaatia selkeämpää ja parempaa viestintää poliisilta – Taponenhan ei esiinny yksityishenkilönä, vaan poliisina. Mutta sitten asiaan.

  Taponen esimerkiksi "tietää", että ideologia tai uskonto sinänsä eivät ole terrorismiin johtavia asioita:

  Taponen Twitterissä.

  Islam ei ole sen vaarallisempi uskonto, kuin muutkaan:

  Taponen Twitterissä.

  Taponen ei pidä jihadismiakaan minään uhkana:

  Taponen Twitterissä.

  Terroristitkaan eivät ole uhka:

  Taponen Twitterissä.

  Terroristit ovat väärinymmärrettyjä:

  Taponen Twitterissä.

  Viimeisimpänä kohuna Taponen tuntui pitävän sharian kieltämistä vihapuheena:

  Taponen Twitterissä.

  Terroristeista Taposella on siis ollut erityisen paljon sanottavaa. Mutta ei hän pidä maahanmuuttajalasten katoamistakaan suurena ongelmana. Vaikka katoavat lapset ovat usein teini-ikäisiä tyttöjä, kyse on Taposen mukaan vain kulttuurin opettamisesta:

  Taponen Ilta-Sanomille.

  Näin siis Taponen islamista ja maahanmuuttajista. Mutta kotimaassakin on kaikki hyvin, eikä maahanmuuttajajengejä ole. Tai ainakaan jengit eivät ole jengejä, vaan löyhiä kaveriporukoita – ikään kuin näillä olisi suuri ja olennainen ero:

  Taponen YLE:lle.

  Näin siis tähän mennessä. Päivitetään juttua/kommentteja sitä mukaa, kun uutta materiaalia tulee saataville.

  Mielestäni Taponen vähättelee islamin ja maahanmuuton aiheuttamia ongelmia, syitä voi vain arvailla.

   

Kommentit (12)

näytä __count__ uusi kommentti
näytä __count__ uusi kommentti
 • Tämä sivusto voisi kaivata lisää aktiivisia bloggaajia. Uuden Suomen Puheenvuorolle olisi hyvä saada vaihtoehto tasapuolisemmilla säännöillä. Tässä se olisi.

  Kaikki ovat tervetulleita, suvaitsevaisuuden asteesta riippumatta.

  Moderaatiolinja: henkilökohtaisuuksiin ei pidä mennä ja lakia tulee noudattaa. Muuten sana on vapaa.

  Joten: tee tili ja ala blogata! Kerro myös kaverille.

 • Jos tekstistä puuttuu jotain Taposen edesottamuksia, niin kommentteihin saa lisätä…

 • Taponen, anna tällainen lista äärikristittyjen tekemistä iskuista. thereligionofpeace.com/

 • Minna Matustanilainen/Rajakin Suski on sitä mieltä, että Taponen ei ole oikeassa asemassa poliisissa ja asialle on tehtävä jotain. Olen samaa mieltä.

  twitter.com/matustanilainen/st...

 • Mun mielestä nämä tavalliset syyt, kuten lapsiavioliitto on pedofiliaa. Suomessa saa vähemmän siitä kuin Venäjällä laittomasta rajan ylityksestä. Jos Suomella olisi ollut Venäjän kaltainen laki voimassa siltä osin, täällä olisi tuhansia tapauksia vähemmän pedofilian uhreina suomalaislapsista. Husu ja Taponen ovat aika samankaltaisia provokaattoreita, mutta Taponen ei ole tietääksen hakenut poliittiseen puolueeseen vaikka hänen julkisuus on vahvasti poliittinen, samoin kuin poliisihallituksen ja kirkkohallituksen ja amnestyn.

 • Taposen mummolat ovat enemmänkin Punahilkkasadun mummoloita, joissa sutta edustaa vanha sukulaissetä, joka vie Punahilkan miehelään. Usein siihen liittyy vielä partakoneenterätäti, joka silpoo tytön vehkeet otolliseen panokuntoon.

 • Kyllä se jotakin kertoo meidän poliisikunnasta ja koulutuksesta että mies,(siis tämä Taponen), joka on noin pihalla on kuitenkin noussut tuohon asemaan.

 • Onneksi Taponen ei ole ainoa islamin tuntija. Tässäpä toinen, ehkä hivenen perustellumpi näkemys: perustalehti.fi/2015/11/mita-t...

 • Mielestäni Taposen olisi parasta luoda politikointia varten toinen Twitter-profiili ja täsmentää, että siinä esitetyt näkemykset ovat hänen omia mielipiteitään eivätkä edusta Suomen poliisin kantaa.

 • On Facebookissa ryhmässä “Loppu viranomaismielivallalle” ja nämä Taposen jutut soveltuisivat siellä hyvin keskustelun aiheeksi.

  Ryhmän johtajana meillä on Mika Leppänen, joka tuntuu tietävän hyvin näistä virkavaltarikoksista ja siitä, miten niiden kanssa tulisi menetellä.

  Itse rekisteröidyin eilen tämän sivuston käyttäjäksi ja tein myös markkinointisivuston uusille käyttäjille, koska Uusi Suomi sensuroiuseiden kirjoittajien blogeja ihan aiheetta.

  • Kiitos, jos saat vähän tietoisuutta lisättyä tästä sivustosta.

   Itse sain bannit US:ään, joten kokemusta on myös niiden sensuurista. US:n sensuurilinjan takia tämän sivuston laitoinkin pystyyn.

   Tämä sivusto pysyy kyllä käytössä, koska kuluja ei käytännössä siitä (juurikaan) ole. Joten sinänsä ei tarvitse pelätä sen puolesta, että se yhtäkkiä katoaisi.

   Sivuston hyötyhän on suoraan verrannollinen käyttäjämäärään. Mitä enemmän käyttäjiä, sitä suurempi hyöty. Nyt voi sanoa, että ollaan vielä aika alkutekijöissä, ja kaikki apu siis erittäin tervetullutta!

 • Itsekin laiton merkille, että tämä on hyvin uusi sivusto.

  Tein julkaisun omalle Facebooktilin seinälle, jossa kerroin Uuden Suomen tapaa sensuroida kirjoittajien blogeja ja laittaa lopulta heidät kirjoituskieltoon.

  Annoin tämän sivuston osoitteen, laitoin julkaisun julkiseksi, jotta kaikki voivat nähdä sen ja loppuun tiedoksi, jos blogit ovat Uudessa Suomessa joutuneet sensuurin kohteeksi, tämä sivusto on vaihtoehto Uudelle Suomelle. Jos blogit joutavat toistuvan sensuurin kohteeksi, tietää se pitemmällä aikavälillä lopullista kirjoituskietoa sivustolle.

  Loppuun laitoin tiedon, että julkaisua saa jakaa eteenpäin. Näkyy siellä olevan kymmenkunta jakoa parin päivän sisällä.

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.